Gegrilde biefstuk met pastinaak, bietjes en raapstelen

De laatste pastinaken liggen in de winkel. Raapstelen zijn de eerste voorjaarsgroenten die we weer kunnen eten. In dit recept combineren we de twee groenten.      

diner • 2 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 pastinaakwortels, geschild en gesneden in grove stukken  
  • 250 g rode bieten, gekookt en in grove stukken gesneden 
  • 1 bos raapstelen 
  • 200 g biefstuk 
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 100 g bulgur 
  • 500 ml Wholy Bones runderbouillon
  • roomboter
  • zout 
  • peper 

Bereiden

  1. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm een klontje roomboter in een pan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg de pastinaak, de rode bieten en ¾ van de Wholy Bones runderbouillon toe. Laat het geheel ca. 10 minuten sudderen tot het meeste van de bouillon is verdampt.
  4. Voeg daarna de bulgur en de rest van de bouillon toe en verwarm nog eens voor ca. 10 minuten. Pas als de bulgur en pastinaak gaar zijn, start je met de volgende stap.
  5.  Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de biefstuk naar de gewenste gaarheid, 2-4 minuten per kant.
  6. Snijd de biefstuk in plakjes.
  7. Serveer de gestoofde pastinaak en rode bieten met daarop de biefstuk reepjes.
  8. Bestrooi met de gesneden raapstelen of maak nog een lekkere salade van de raapstelen

Salade van raapstelen:  

  • 3 el pijnboompitten 
  • 6 zongedroogde tomaten 
  • stukje oude kaas of Parmezaanse kaas, in grove schilfers gesneden 
  • 4 el extra virgin olijfolie 
  • 2 el balsamico azijn 
  • 2 el citroensap
  • zout 
  • peper 

Bereiden

  1. Rooster 3 el pijnboompitten en snijd 6 zongedroogde tomaten in stukjes.
  2. Doe de raapstelen in een grote slakom en voeg de pijnboompitten, zongedroogde tomaten en kaas toe.
  3. Maak een dressing van extra virgin olijfolie, balsamico azijn, citroensap, zout en peper en giet dit over de salade.  

Tip Mocht je geen daslook in de buurt hebben staan dan kun je dit ook vervangen door één of twee teentjes knoflook.

Let op! Verwar daslook niet met het giftige lelietje-van-dalen.